Last but not least, 5e kandidaat Maestro bekend!

De laatste kandidaat voor ‘Maestro van Oldehove’ is Jan Rozemuller. Oldehove is voor Jan niet alleen de plaats waar hij samen met zijn gezin woont, ook zijn werk speelt zich in dit dorp af.

 

Voor veel mensen is hij een vertrouwd gezicht op de preekstoel van de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) de Zaaier, hij is daar werkzaam als predikant. Naast deze drukke functie heeft Jan nog wel tijd voor hobby’s, hij slaat af en toe een balletje mee bij de gezellige en fanatieke volleybalclub Voklubol; een vereniging waar hij zich echt betrokken bij voelt. Ook kun je Jan af en toe langs de lijn bij voetbalclub OKVC tegen komen. Hij leest graag en mag ook graag naar muziek luisteren. Aanvankelijk is Jan groot gebracht met klassieke muziek – hij is zelfs kerkorganist geweest maar dat is lastig met zijn werk te combineren-, later is hij ook popmuziek gaan waarderen.

 

Ondanks het feit dat muziek een grote rol speelt in het leven van deze kandidaat, geeft Jan aan het best spannend om mee te doen aan Maestro omdat hij geen idee heeft hoe je moet dirigeren. Hij kan dus alle steun van gemeenteleden, volleyballers en OKVC-ers goed gebruiken. De locatie van het concert is voor Jan een thuiswedstrijd, zou hij daarmee in het voordeel zijn? Zoals hij zelf zegt; “het is een avontuur, het wordt vast een leuke ervaring en een mooie avond met ons mooie orkest”