CMV Juliana speelt ‘De legende van Humerke’

Uit: Krant het Westerkwartier van 26 april 2022

Door alle corona-perikelen heeft de muziekvereniging in Oldehove een lastige tijd achter de rug. Dit voorjaar pakt de vereniging de draad weer op. 2022 is door CMV Juliana uitgeroepen tot feestjaar samen met nieuwe dirigent Theo Brouwer.

Oldehove Het jaar 2022 is door CMV Juliana uitgeroepen tot feestjaar. In het kader van het 100 jaar bestaan van CMV Juliana Oldehove (16-08-1921 – 16-08-2021) had de muziekvereniging 2021 als jubileumjaar uitgeroepen. Vanwege de situatie rondom corona is het jubileum verschoven naar 2022.

Ondertussen is Theo Brouwer uit Zuidhorn blij met zijn nieuwe rol als dirigent van CMV Juliana en heeft veel zin om samen met Juliana de feestelijke activiteiten tot een succes te maken. Voorzitter Bauke de Vries: ,,We hebben componist Rob Goorhuis opdracht gegeven om een muziekwerk te componeren over ‘De legende van Humerke’ de ontstaansgeschiedenis van het dorp Oldehove. Een muzikaal werk over de lotgevallen van drie nonnen, die tijdens een bootreis een zware storm trotseerden.

De compositie is bestemd voor het 100-jarig jubileumconcert op 1 oktober 2022. Op deze dag zal ook een reünie plaats vinden voor alle oud leden. Hiervoor hebben we alvast een Facebook pagina aangemaakt met de titel 100 jaar CMV Juliana Oldehove.

Voor aanmeldingen kunnen oud-leden een mail sturen naar cmvjuliana100@outlook.com. Op 21 mei organiseert Juliana een dag voor de jeugd met ‘s morgens workshops voor alle jeugd van de orkesten uit de omgeving en ‘s middags een miniconcert. Dan is ook de presentatie van het schoolproject. Een ander hoogte punt van dit jubileumjaar is het Muziekfestival met korpsen uit het Westerkwartier op zaterdag 18 juni.